Laatste update: 30/11/2016

Wij zijn er voor u

Het Centrum voor Medische Genetica (CMG) is een van de speerpunten van het UZ Brussel, het universitaire ziekenhuis dat verbonden is aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Ons centrum is een van de acht in België waar aan erfelijkheidsonderzoek wordt gedaan.
Zie ook Onze partners.


De patiënt centraal

Het CMG van het UZ Brussel wil u als patiënt graag helpen als u vragen hebt of kampt met problemen rond erfelijkheid. Wij staan voor u klaar met een klinisch team van artsen-specialisten, psychologen, counselors, sociaal verpleegkundigen en een secretariaat.

U kan met meer diverse vragen bij ons terecht:
  • als u een genetische diagnose voor uzelf wil, 
  • voor een prenatale diagnose, 
  • als u uw kind wil laten onderzoeken, 
  • als u meer wil weten over een bepaalde aandoening in uw familie en over het risico dat u die zelf zult ontwikkelen, 
  • als u kinderwens hebt en mogelijk een erfelijke aandoening en daarom een PGD-behandeling overweegt,… 

In het CMG staan we u bij met raad en daad. Dat doen we vanuit de kliniek (de artsen en hun medewerkers), die in haar werking ondersteund wordt door de laboratoria .
De CMG-artsen en hun medewerkers vormen een multidisciplinair team dat u opvangt en begeleidt (zie Consultatie en Contact ).

PGD-kliniek

De speerpuntactiviteit van het CMG is de PGD-kliniek, een zorgtraject voor wensouders met een genetisch risico, van wie sommigen wel en andere geen fertiliteitsprobleem hebben.
De PGD-kliniek is een multidisciplinair samenwerkingsverband tussen ons centrum en het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG) van het UZ Brussel. Samen proberen we u te helpen om een baby ter wereld te brengen die uw genetisch risico of aandoening niet heeft geërfd.
Meer weten? Je leest alles over het behandelingstraject in De PGD-kliniek .

<top>